Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен ориз»Пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски

Пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски
Снимка: Геновева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с този пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • грах - 1/2 консерва
  • царевица - 1/2 консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби печурки - 5 - 6 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 30 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода, като не трябва да е много сварен и разкашкан, вари се за около 10-15 минути. След това се прецежда и се измива със студена вода. Оставя се да се отцеди.

Лукът и чесъна се почистват и нарязват на едро. Морковът и чушката също се измиват, почистват и режат на едро.

Царевицата и грахът се изсипват в гевгир и се прецеждат. Гъбите се измиват и режат на едро.

След като сме приготвили всичко това, слагаме уок тиган на котлона и сипваме олиото. Чукваме двете яйца и ги изпържваме, така че да станат на парцали.

Добавяме към тях моркова, чушката, чесъна, царевицата, граха и гъбите. Запържваме всичките зеленчуци и добавяме лука и ориза. Бъркаме постоянно за около 5 минути.

Наливаме 30 мл соев сос, посоляваме и слагаме черен пипер, разбъркваме и сервираме. Ако харесвате лют ориз, може да добавите люта чушка към другите зеленчуци.

Получава се много приятен лют пържен ориз.

Да ви е сладко с този пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: