Начин на приготвяне
За този пържен ориз със соев сос и яйца сваряваме ориза в оризоварка с 1 ч.л. шарлан, 1 и ½ ч.л. хималайска сол, щипка черен пипер и 3 ч.ч. вода.
Яйцата разбъркваме в купичка с 1-2 щипки хималайска сол, черен пипер, куркума, кимион и кориандър. Изпържваме ги в сгорещен шарлан, бъркайки постоянно, за да се получат равномерни, средно големи яйчени парченца. Вече готови ги сипваме/отделяме в купичка.
В същия тиган (с незалепващо покритие) отново сипваме шарлан – 1-2 с.л., заедно със соевия сос – около 6 супени лъжици.
Веднага след това сипваме сварения ориз и хубаво разбъркваме.
Запържваме го за 5 минути и прибавяме яйцата. Разбъркваме и изключваме котлона.
Поднасяме пържения ориз с яйца с азиатски привкус в разлата чиния или малко керамично плато с бамбукови клечки и по желание допълнително сусамово масло и соев сос.
Чудно Вкусно!