Скумрия с доматен сос и лук на фурна

28/03/2020
"Прочутата скумрия с доматен сос и лук - вкусен начин за приготвяне на рибата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 852
  • Преглеждания за месеца3499
  • Преглеждания за седмицата180
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства от вътрешностите, измива се и нарязваме на парчета.

Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя в чиния.

Почиства се лук и чесън, лукът се нарязва на парчета може и на полумесеци.

В тиган се загрява олио, запържваме лук с щипка сол, да омекне.

Консерва домати се пасира и сипва в тигана. Добавя се дафинов лист, сол, захар, скилидки чесън.

Прехвърля се в тава 26 см, отгоре се нарежда парчета апетитна скумрия, поръсваме риган.

Печем скумрията в доматен сос в загрята фурна 180°C до готовност около 30-35 минути и готово.

Скумрията с доматен сос и лук на фурна се сервира поръсена с магданоз и лимон.

Тази апетитна печена риба е уникална вкусотия - ще си оближете пръстите!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алекс _Ив
Алекс _Ив
28.03.2020 13:32
Любимо, на всички у дома.
1
0