Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхнии»Бял боб с пресен джоджен

Бял боб с пресен джоджен

Бял боб с пресен джоджен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Бобче с джоджен - ароматен, апетитен, страхотен"

Необходими Продукти

  • бял боб - 500 г едър
  • олио - 80 мл
  • зелена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. настърган
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 4 - 5 клонки пресен
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - 2 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бял боб се накисва за 1 нощ в тенджерка, на сутринта се завира за 20 минути и водата се изхвърля.

Налива се нова и се оставя на котлона да се вари с 2-3 с.л. олио и зелена чушка, срязана на две части.

След като омекне чушката, се изважда, ципата се сваля и нарязваме на ситно.

Обелен морков се рендосва на едро, лук се нарязва на ситно.

В тиган се загрява олио и задушваме лук, морков и чушка, докато сменят цвета си.

Добавя се брашното, разбърква се, прибавяме червен пипер и отново се разбърква.

Сипва се в тенджерата с боба, разбъркваме и оставяме вкусната боб чорба да поври 4-5 минути.

Овкусява се със сол, сух и пресен джожен.

Сервираме белия боб с пресен джоджен за обяд!

Вкусотия с пресен домашен хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Браво на вас... това със сланинката е идеална комбинация
29.03.2020 21:39
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,така го приготвяме у нас Само забравих да снема и парченцето запечена сланинка с него е още по апетитно :)))
29.03.2020 19:28
Геновева
Геновева
Апетитно... браво
29.03.2020 16:27
1