Начин на приготвяне
Бял боб се накисва за 1 нощ в тенджерка, на сутринта се завира за 20 минути и водата се изхвърля.
Налива се нова и се оставя на котлона да се вари с 2-3 с.л. олио и зелена чушка, срязана на две части.
След като омекне чушката, се изважда, ципата се сваля и нарязваме на ситно.
Обелен морков се рендосва на едро, лук се нарязва на ситно.
В тиган се загрява олио и задушваме лук, морков и чушка, докато сменят цвета си.
Добавя се брашното, разбърква се, прибавяме червен пипер и отново се разбърква.
Сипва се в тенджерата с боба, разбъркваме и оставяме вкусната боб чорба да поври 4-5 минути.
Овкусява се със сол, сух и пресен джожен.
Сервираме белия боб с пресен джоджен за обяд!
Вкусотия с пресен домашен хляб!
Коментари