Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме ги добре и ги сваряваме в подсолена вода до готовност.
Намачкваме ги с преса или вилица и към тях добавяме предварително почистеният измит и сварен ориз. Разбъркваме добре.
Спанака го почистваме и измиваме добре. Попарваме го за 2-3 минутки в подсолена вода /аз използвах тази вода, в която варих картофите/.
Отцеждаме го и нарязваме на ситно. Лукът нарязваме на много ситно. Смесваме всички продукти и добавяме и подправките, посоляваме на вкус. Омесваме с ръце готовата смес хубаво, за да се разбъркат всички съставки.
Прибираме сместа за картофените кюфтета за 30-35 минути в хладилника, за да стегне.
С мокри ръце оформяме кюфтенца, големи колкото орех, овалваме ги в царевичното брашно и пържим до готовност в силно сгорещена мазнина.
Готовите кюфтета изваждаме в домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Чесновият сос е по желание и се приготвя, като счукваме и нарязваме скилидките чесън, правим го на паста.
Добавяме към него останалите съставки и разбъркваме хубаво, докато се смесят всички съставки.
Поднесете картофени кюфтенца със спанак и ориз със соса
Да ви е сладко!