Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Дребни сладки с райска ябълка

Дребни сладки с райска ябълка

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Дребни сладки с райска ябълка
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Заповядайте - черпим с разкошни сладки с райска ябълка"

Необходими Продукти

  • райски ябълки - 5 бр.
  • орехи - 150 г
  • брашно - колкото поеме тестото
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Райските ябълки почистете, обелете и пасирайте заедно с ореховите ядки. Това е плънката за сладките.

Маслото се разтопява, към него се прибавя олиото, захарта, бакпулверът, ванилията и киселото мляко.

Започвате да прибавяте брашно поетапно.

Първоначално разбърквайте. Когато започне да се сгъстява постепенно замесете до получаване на средно меко тесто, подходящо за изготвяне на топчета. Подгответе си тава, в която ще печете сладките.

От готовото тесто оформете топчета с големината на орех. Разточете топчетата едно по едно. Във всяко оформено тесто сложете от плънката.

Затворете и притиснете крайчетата, така че да не излезе плънката докато печете.

Подредете сладките и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност. Поръсете с пудра захар, ако желаете.

Райските ябълки придават особен вкус и аромат на сладките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: