Шарена пита

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
164
595
1k
280
1
30/03/2020
"Разчупваме шарената пита с нетърпение - заслужава почетно място на трапезата"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо720
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и го разбийте с яйцата. Постепенно добавете останалите съставки и омесете меко тесто.

Най-накрая сипете олиото и омесете добре, докато тестото за питката поеме мазнината.

Оставете да втаса за около 30 минути.

Разделете втасалото тесто на 3 части - едната част оцветете с червения пипер и лютеницата, другата с чубрицата, а третата - с шарената сол (добавете, докато ви хареса цвета).

Разточете всяка на кора с дебелина около 1 см, поставете ги едно върху друго, поръсете сирене, завийте и нарежете на шайби с големина по желание и ги наредете в тава.

Оставете да втаса и изпечете на 180 градуса до готовност.

Когато получи загар, намажете шарената пита с масло или с разбито яйце.

Доизпечете тази вкусна пита със сирене.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар