Начин на приготвяне
На слаб огън се разтопяват шоколадът и масло, след което се оставят настрани да се охладят.
Белтъците и жълтъците се разделят.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, а белтъците отделно се разбиват на сняг.
След това брашното се смесва с бакпулвера, а бананите се намачкват с вилица.
Към разбитите жълтъци се прибавят разтопениятшоколад, олиото, ромовата есенция, бананите и се разбърква добре с дървена лъжица.
По малко към сместа за банановия кекс се добавя брашното и се разбърква леко.
След това се добавят белтъците, като се бърка внимателно, за да не спадне сместа.
Кексовото тесто се изсипва във форма и се пече на 180°C, 35-40 мин.
Охладеният кекс за кафе се полива с глазура от разтопения с масло шоколад.
Кексът за кафе с банани и шоколад се поръсва със смлени орехи по желание.