Начин на приготвяне
В купа смесете прясното мляко и рома и накиснете нарязаните на парченца сушени сини сливи за 20 мин.
В друга купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем.
Пресейте брашното с ванилията, бакпулвера и щипка сол.
В яйчения крем излейте олиото. На порции прибавете сухата смес.
Излейте прясното мляко с рома и нарязаните сини сливи.
Хомогенизирайте добре сместа за плодовия сладкиш.
Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене.
Изсипете кексовата смес.
Нарежете крушата на дълги резени и я наредете върху кейка със сливи.
Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна.
Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Готовият кейк с круши и сухи сини сливи поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!