Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Кейк с круши и сухи сини сливи

Кейк с круши и сухи сини сливи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кейк с круши и сухи сини сливи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Кафето ври, кексът се пече - какво повече ни трябва за един уютен следобед у дома"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 70 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • сини сливи - 10 г сухи без костилки
  • круши - 1 бр.
  • ром - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете прясното мляко и рома и накиснете нарязаните на парченца сушени сини сливи за 20 мин.

В друга купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем.

Пресейте брашното с ванилията, бакпулвера и щипка сол.

В яйчения крем излейте олиото. На порции прибавете сухата смес.

Излейте прясното мляко с рома и нарязаните сини сливи.

Хомогенизирайте добре сместа за плодовия сладкиш.

Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене.

Изсипете кексовата смес.

Нарежете крушата на дълги резени и я наредете върху кейка със сливи.

Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна.

Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Готовият кейк с круши и сухи сини сливи поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: