Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав пълнозърнест кекс с моркови, орехи и канела

Пухкав пълнозърнест кекс с моркови, орехи и канела

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Пухкав пълнозърнест кекс с моркови, орехи и канела4 / 4
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Букет от вкусове, скрити в този пухкав кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 ч.ч. едро настъргани
  • орехи - 60 - 70 г смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата смесваме със захарта и разбиваме много добре с миксер.

Добавя се внимателно олиото на струйка, докато разбиването с миксер продължава.

Пресяваме брашното и бакпулвера и добавяме към разбитите яйца малко по малко, като непрекъснато разбиваме с миксера, добавяме и ванилията.

Към сместа се добавят настърганите моркови и смлените орехи и се бърка с лъжица.

Изсипвате сместа за морковения кейк в предварително намазнена форма за кекс.

Пече се на 180 градуса за около 40 - 45 минути. Може да проверите дали ароматният кекс е готов с клечка за зъби.

Като по клечката не остава нищо, значи е пълнозърнестият кекс е готов.

Пухкавият пълнозърнест кекс с моркови, орехи и канела оставате настрана да изстине.

Може да го поръсите с пудра захар за допълнителна сладост и красив външен вид.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
По каква причина кексът се нарича пълнозърнест?
Стана ми интересно и питам, а иначе поздравления, чудесен е и изглежда супер апетитно!
01.04.2020 03:31
5