Начин на приготвяне
Връхчета коприва се попарват за кратко в гореща вода да омекнат.
Изваждат се, отцедени се нарязват на ситно.
В купа се разбиват яйцата с лъжици от водата на копривата и киселото мляко.
Добавя се сол, черен пипер и нарязана коприва.
Загрява се малко олио в тиган, сипваме сместа и на слаб огън се пече от едната страна, като леко се повдига от краищата, тиганът се накланя, течната смес да отива отдолу.
Повдига се с метална широка лопатка и когато добие хубав златист цвят, се обръща върху голяма чиния или капак.
Връщаме апетитния омлет в тигана да се запече от другата страна.
Изважда се, в едната половин поръсваме натрошено сирене, покрива се с другата половина и сервираме омлета със сирене и корпива с краставички.
Вкусно и полезно!