Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Коприва»Супа с лапад, коприва и сирене

Супа с лапад, коприва и сирене

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Супа с лапад, коприва и сирене
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10
"Тази селска манджа е не само много вкусна, но и много здравословна. Препоръчваме я!"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • коприва - 200 г
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • сирене - 100 г натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч
  • брашно
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът и копривата се попарват, прецеждат се и се нарязват на ситно. В тенджера се слагат около 2 литра вода.

Добавят се лападът и копривата, както и нарязаните морков, лук и домат. Слагат се 2-3 с.л. олио.

Разбърква се добре. След като заври водата се добавя зеленчуковият бульон, солта, черния и червения пипер, както и ориза. Оставя се да ври на слаб огън докато се свари оризът.

След това се сваля от котлона и след като изстине малко се застройва с разбитото яйце, киселото мляко и брашното. При сервирането се слага натрошеното сирене. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Аз не съм приготвяла нищо с лапад,но тази рецепта ми хареса много! :) На пролет ще си я направя с удоволствие :)
31.01.2016 20:15
1