Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет със сирене и коприва

Омлет със сирене и коприва

Омлет със сирене и коприва
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Този път омлетът е със сирене и коприва - страхотен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • вода - 3 - 4 с.л. от бланшираната коприва
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сирене - натрошено
  • коприва - 10 бр. прясна връхчета
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Връхчета коприва се попарват за кратко в гореща вода да омекнат.

Изваждат се, отцедени се нарязват на ситно.

В купа се разбиват яйцата с лъжици от водата на копривата и киселото мляко.

Добавя се сол, черен пипер и нарязана коприва.

Загрява се малко олио в тиган, сипваме сместа и на слаб огън се пече от едната страна, като леко се повдига от краищата, тиганът се накланя, течната смес да отива отдолу.

Повдига се с метална широка лопатка и когато добие хубав златист цвят, се обръща върху голяма чиния или капак.

Връщаме апетитния омлет в тигана да се запече от другата страна.

Изважда се, в едната половин поръсваме натрошено сирене, покрива се с другата половина и сервираме омлета със сирене и корпива с краставички.

Вкусно и полезно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: