Запарка от салвия за добра памет

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
753
3k
4k
836
2
01/04/2020
"Подобрете паметта си с лечебната запарка от салвия "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • салвия - 1 с.л. листа градински чай
  • вода - ½ литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запарката от салвия / градински чай приготвяме по следния начин:

1 супена лъжица листа (свежи или сушени) запарваме с 1/2 л вряща водa.

Отпочива полезната запарка приблизително 5 - 10 минути.

Прецеждаме чая от салвия през цедка и докато отпиваме, се наслаждаваме на наситения аромат на билката.

Добре е да приемаме запарката от салвия на празен стомах рано сутрин.

Така елиминираме мазнините и токсините, като стимулираме храносмилателната система за целия ден.

Салвия е растение, притежаващо много здравословни качества. Помага при лекуване на намаляващи психични функции и загуба на памет. Действа като мозъчен стимулант и спомага за подобряване на умствения капацитет. Цялостно подобрява бдителността, концентрацията и спокойствието.

Билката се използва за лечение на голямо разнообразие от заболявания - лекува симптомите на диабета, като намаля нивата на глюкозата и балансира холестерола. Контролира симптомите на менопаузата. Бори се активно с вирусите и бактериите, като укрепва имунната система.

Салвията е много богата на витамини от група В, както и витамин А, провитамин А (бета каротин), витамин С и витамин К. С високо съдържание на калий, цинк, калций, желязо, манган, магнезий, мед.

НЕ се използва от бременни жени и кърмачки - билката е противопоказна, влияе и на кърмата.

Запарката от салвия подобрява концентрацията, изостря вниманието и сетивата.

Стимулира мозъчните функции и поради това често е наричана билката на мислителите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
01.04.2020 17:56
За студенти по време на сесия е много добра идея да пробват тази рецепта
0
0