Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за здраве»Запарки»Запарка от салвия за добра памет

Запарка от салвия за добра памет

Запарка от салвия за добра памет5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Подобрете паметта си с лечебната запарка от салвия"

Необходими Продукти

  • салвия - 1 с.л. листа градински чай
  • вода - ½ литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запарката от салвия / градински чай приготвяме по следния начин:

1 супена лъжица листа (свежи или сушени) запарваме с 1/2 л вряща водa.

Отпочива полезната запарка приблизително 5 - 10 минути.

Прецеждаме чая от салвия през цедка и докато отпиваме, се наслаждаваме на наситения аромат на билката.

Добре е да приемаме запарката от салвия на празен стомах рано сутрин.

Така елиминираме мазнините и токсините, като стимулираме храносмилателната система за целия ден.

Салвия е растение, притежаващо много здравословни качества. Помага при лекуване на намаляващи психични функции и загуба на памет. Действа като мозъчен стимулант и спомага за подобряване на умствения капацитет. Цялостно подобрява бдителността, концентрацията и спокойствието.

Билката се използва за лечение на голямо разнообразие от заболявания - лекува симптомите на диабета, като намаля нивата на глюкозата и балансира холестерола. Контролира симптомите на менопаузата. Бори се активно с вирусите и бактериите, като укрепва имунната система.

Салвията е много богата на витамини от група В, както и витамин А, провитамин А (бета каротин), витамин С и витамин К. С високо съдържание на калий, цинк, калций, желязо, манган, магнезий, мед.

НЕ се използва от бременни жени и кърмачки - билката е противопоказна, влияе и на кърмата.

Запарката от салвия подобрява концентрацията, изостря вниманието и сетивата.

Стимулира мозъчните функции и поради това често е наричана билката на мислителите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
За студенти по време на сесия е много добра идея да пробват тази рецепта
01.04.2020 17:56