Начин на приготвяне
Оберете добре разцъфналите цветове. Сложете ги в тенджера и залейте с 2 литра студена вода.
Добавете един лимон, нарязан на едри парчета. Сложете съда на котлона и след като заври, сварете цветовете още 10 мин.
Отстранете от огъня, оставете за 7-8 часа на студено.
Охладената течност филтрирайте през цедка, покрита с парче марля. Към нея добавете килограм и половина захар.
Сложете на котлона отново и варете меда до сгъстяване. Осигурете си време, защото не става бързо.
Пробвайте дали медът е готов, като капнете капка в чиния - ако се разлива много бързо, доварете до по-голяма гъстота.
Малко преди да отстраните съда от котлона, излейте сока на един лимон.
Насипете меда от салвия в затоплени и сухи бурканчета и обърнете с капачката надолу до пълното им охлаждане.
Това домашно сладко е много ароматно!
Да ви е сладко!