Розов вегетариански кимбап по корейски

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
858
2
02/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори нори - 1 - 2 бр. листа / кори
  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • цвекло - ½ бр., малко
  • моркови - 1 голям или 2 малки
  • яйца - 1 бр.
  • кисели краставички - 1 голяма, от буркан
  • хималайска сол - на вкус
  • ябълков оцет - около 1 к.л.
  • кафява захар - 1/2 к.л. на вкус
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително колоритна идея за корейски кимбап, вегетарианско суши с пролетен вкус и морска свежест.

Приготвяме си заготовките: морковите нарязваме на дълги лентички/пръчици 5х5 мм и сваряваме на пара в специализираното за целта - ветрило.

След като са готови ги овкусяваме с щипка хималайска сол, за насищане на вкуса. Нарязваме и киселите краставички на лентички/пръчици по дължина.

В малка купичка разбъркваме яйцето с щипка хималайска сол, изпържваме го като палачинка и я нарязваме на лентички.

Настъргваме половинка от 1 малко червено цвекло на изключително фино ренде (за шоколад) и го овкусяваме с 2-3 щипки хималайска сол, 1 к.л. ябълков оцет и половин кафена лъжичка кафява тръстикова кристална захар.

Разбъркваме, добавяме цвеклото към сварения лепкав ориз (на оризоварка) и отново хубаво разбъркваме, докато зрънцата се оцветят равномерно цикламени.

Постиламе бамбуковата рогозка (специализирана за навиване на суши) и поставяме 1 лист водорасли - кори Нори. Отгоре разстиламе равномерно около 1 см оризов пласт.

Препоръчително е да не се слага ориз на горния и долния край на листа.

Следва подреждането на шарения пълнеж по средата на листа – морковите, киселите краставички и пържената яйчена палачинка – на лентички.

С помощта на рогозката започваме да навиваме рулото с леко притискане. Внимателно го оформяме кръгло, стабилно и стегнато.

За рязането на кръгчетата суши е най-лесно да използваме остър нож, който навлажняваме/намокряме преди всяко разрязване.

Режем бързо и внимателно, като се стараем Норито да остане спираловидно и зеленчуците да не излизат от рулото!

От количествата на описаните продукти в рецептата се получават 2 рула кимбап. След като се нареже сравнително тънко (около 1.5 см) добиваме с 10-12 кръгчета от едно руло / 2 бр. – 20-24 кръгли ролца.

Подреждаме ги в порция и сервираме по желание с поръсен сусам.

Азиатска картина в чиния!

Розовият вегетариански кимбап по корейски е много вкусен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар