Начин на приготвяне
Много лесна рецепта за чудесен свеж Сандвич Кимбап!
Разбъркваме с вилица яйцето, заедно с щипка хималайска сол на вкус. В загрят тиган с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) сипваме яйцето и със силиконова шпатула за тиган, го разбъркваме и раздробяваме на парчета. След малко сваляме от котлона.
В две отделни купи сипваме по 3 с.л. ориз, предварително сварен със сол и малко шарлан на оризоварка.
В първата купа овкусяваме ориза на вкус със сусамово масло и още малко хималайска фина сол. А в другата купа – разбъркваме ориза с обелени и настъргани цвекло и морков, хималайска фина сол и бял балсамов оцет (Балсамико).
Взимаме един лист водорасли Нори и срязваме с ножица по средата на по-дългата страна – разрез до средата на кората.
Както е на снимките, в четирите края на кората подреждаме различните плънки.
Долу в ляво поръсваме пресни листенца спанак (бейби) и върху него сипваме яйчените парченца.
Над тях (горе в ляво на кората) разстиламе на средно тънък пласт белия ориз със сусамовото масло и го поръсваме с малко черен сусам.
Отдясно на него (в горен десен край на листът Нори) поставяме квадратен резен кашкавал с дебелина около 5 мм и големина около 1/4 от кората водорасли.
Под него (долу в дясно) разстиламе част от оцветения розов ориз с цвекло и поръсваме с бял сусам. Добре е този пласт да е същата дебелина като на белия ориз, като е възможно да не се използва всичкия розов ориз.
Сгъваме кимбап сандвича, като започваме от долния ляв край, който прегъваме нагоре, след това сгъваме надясно и накрая надолу, така че да се получи квадрат.
Слагаме го в найлоново пликче и го уплътняваме в единия ъгъл, като прегъваме празната част от пликчето, така че да увием свежия сандвич плътно. Другият вариант е плътно да го увием в кухненско стреч фолио.
Сплескваме сандвича леко с ръка, срязваме го с остър нож посредата и поднасяме прясно приготвен, за да е възможно най-свеж и наситен на вкус.
Вегетариански Сандвич Кимбап – богат на разнообразни вкусове и цветове!
Чудно Вкусно!