Начин на приготвяне
За да приготвим този корейски кимбап, първо забъркваме омлета. В купа чукваме 2-те яйчица, към тях прибавяме моркова – рендосан, и много ситно нарязаните стар и пресен лук. Подправяме с фина хималайска сол, 2-3 щипки куркума и 3 щипки млян черен пипер. Хубаво разбъркваме с виличка всички съставки за омлета.
Загряваме 1-2 с.л. шарлан в голям керамичен тиган (с незалепващо покритие) и сипваме яйчената смес, разстилайки я като палачинка.
Изчакваме да се изпържи отдолу и тогава, от единия край, започваме с помощта на лопатка или силиконова бъркалка да навиваме стегнато руло. След като го завием го доизпържваме в тигана от всички страни до златисто, за да не остават сурови яйцата отвътре.
Върху бамбукова рогозка поставяме лист водорасли – Кори Нори, с гладкото лице надолу. Върху него разстиляме равномерно 1 ч.ч. предварително сварения лепкав ориз на оризоварка (по желание разбъркан с малко сусамово масло и оризов оцет).
Много е важно в долната и горната част на листа да оставим лента без ориз, широка около 1.5-2 см, за да можем след това рулото кимбап да завием и залепим, а от двете страни разстиламе ориза до края на листа. Върху него, по средата, поставяме яйченото руло – за пълнеж.
С помощта на бамбуковата рогозка започваме да навиваме кимбап рулото, като се стараем да е равномерно, право и стегнато.
Разрязваме рулото с остър намокрен нож, който след всяко разрязано парче измиваме, подсушаваме и отново леко навлажняваме. Получават се 10 кръгчета суши.
Подреждаме азиатските хапки в керамично плато и поднасяме току що приготвения невероятно вкусен корейски кимбап с яйчено руло и зеленчуци за обяд или семеен пикник.
Чудно Вкусно!