Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Чай»Чай от Индрише за подобряване на съня

Чай от Индрише за подобряване на съня

Чай от Индрише за подобряване на съня4 / 4
02/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"За качествен и пълноценен сън - чай от индрише"

Необходими Продукти

  • индрише - 3 бр. листа свежи
  • вода - 1 ч.ч. / 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на чая са ни необходими 3 бр. свежи листа, които заливаме с 1 чаена чаша гореща вода в стъклена (термоустойчива) чаша или чайник.

Топлата напитка престоява около 5 минутки.

Чая приемаме бавно на малки глътки, като същевременно се наслаждаваме на ароматерапия – вдишвайки дълбоко аромата на билката.

Желателно е този чай да изпиваме преди вечеря, тъй като ще повлияе на качеството на съня ни, като значително го подобри.

Изключително благоприятно е в спалнята да присъства растението индрише (в саксия - особено ако е цъфнало) - освен, че влияе за здравия сън, намалява чувството на умора, влияе на кръвното налягане и нормализира сърцебиенето.

Чрез аромата си спомага за преодоляване на депресивни състояния, като оказва ободряващ и успокояващ ефект върху нервната система и балансира емоциите.

Растението има бактерицидни и антисептични свойства и е природен пречиствател на въздуха, като подобрява домашния микроклимат.

Индришето е много известно с това, че съдържа етерично масло, което притежава спазмолитично, също така релаксиращо и тонизиращо действие!

Чаят от Индрише за подобряване на съня е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: