Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени дюли с индрише

Печени дюли с индрише

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Една стара бабина рецепта, която не бива да се забравя."

Необходими Продукти

  • дюли - 6 бр. средно големи
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • индрише - 12 бр. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват хубаво с домакинска гъба, за да се отстранят мъхчетата от кората.

След това се издълбават внимателно с нож откъм дръжката, за да се премахне семенната част.

Така приготвените чашки от дюли се пълнят всяка с по една супена лъжица захар и се слага по един лист индрише.

Преместете дюлите в тава и прибавете 1 чаша вода в нея.

Пекат се в умерено загрята фурна, като от време на време се поливат с образувалия се сироп.

Изпечените дюли се оставят да се охладят и се сервират, полети със сиропа и украсени с листенца индрише.

Печените дюли с индрише са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много вкусни и ароматни, истински деликатес!
14.10.2020 22:13