Начин на приготвяне
В подходящ дълбок съд разбъркваме яйцето ръчно с телена бъркалка до появяване на мехурчета (ако яйцето ни е малко на големина – може да добавим още едно).
Към него сипваме кристалната кафява захар. След добавянето на всяка съставка – разбъркваме докато сместа я поеме равномерно.
Продължаваме да прибавяме в следната последователност: кисело мляко с шупнала в него сода, какао, рожков, какаови зърна на малки парченца и шарлан.
След това сгъстяваме с овесени ядки, брашно от лимец и царевично фино брашно, като ги поръсваме малко по малко, докато се получи хомогенна смес. Намазваме кръглите формички за мъфинки с шарлан и поръсваме с малко брашънце.
Разпределяме сместа в 12 бр. формички, така че във всяко да има еднакво количество.
Печем мъфините на 180 градуса за около 25-30 минути. И топли са много вкусни и ароматни.
Какаови кексчета с рожков и лимецово брашно – здравословна следобедна закуска за малки и големи!