Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Какаови кексчета с рожков и лимец

Какаови кексчета с рожков и лимец

Какаови кексчета с рожков и лимец
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Какаови кексчета с рожков и лимец - сладкиш за очароване на гости"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • шарлан - 1/3 ч.ч. + за намазване
  • какао - 2 с.л.
  • рожков - 1 с.л.
  • какаови зърна - 1 - 2 с.л. на парченца
  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч. фино
  • овесени ядки - ½ ч.ч. фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд разбъркваме яйцето ръчно с телена бъркалка до появяване на мехурчета (ако яйцето ни е малко на големина – може да добавим още едно).

Към него сипваме кристалната кафява захар. След добавянето на всяка съставка – разбъркваме докато сместа я поеме равномерно.

Продължаваме да прибавяме в следната последователност: кисело мляко с шупнала в него сода, какао, рожков, какаови зърна на малки парченца и шарлан.

След това сгъстяваме с овесени ядки, брашно от лимец и царевично фино брашно, като ги поръсваме малко по малко, докато се получи хомогенна смес. Намазваме кръглите формички за мъфинки с шарлан и поръсваме с малко брашънце.

Разпределяме сместа в 12 бр. формички, така че във всяко да има еднакво количество.

Печем мъфините на 180 градуса за около 25-30 минути. И топли са много вкусни и ароматни.

Какаови кексчета с рожков и лимецово брашно – здравословна следобедна закуска за малки и големи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: