Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Безглутенови кексчета с рожков

Безглутенови кексчета с рожков

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Безглутенови кексчета с рожков
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Безглутеновите кексчета са едно здравословно приключение за сетивата"

Необходими Продукти

  • банани - 1 бр., голям, добре узрял
  • овесени ядки - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • брашно от лимец - 2 с.л.
  • тиквено брашно - 1 с.л.
  • чиа - 1 с.л.
  • стафиди - 40 г
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
  • кокосово масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред накиснете 1/2 от овесените ядки във вряща вода (100 мл) за половин час или докато я поемат.

Намачкайте банана с вилица. Прибавете овесените ядки - сухите и накиснатите. Разбъркайте.

Добавете бакпулвера, рожковото, лимецовото и тиквеното брашно, чиата, стафидите, кокосовото масло и кафявата захар.

Разбъркайте сместа много хубаво.

Изсипете сместа в силиконова форма за кекс или в малки индивидуални формички - според предпочитанията ви.

Печете полезните кексчета в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Като поизстинат леко кафявите мъфини, извадете от формата (формичките) и оставете да се охладят на решетка.

Да ви е сладко с тези безглутенови кексчета с рожков!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: