Начин на приготвяне
Най-напред накиснете 1/2 от овесените ядки във вряща вода (100 мл) за половин час или докато я поемат.
Намачкайте банана с вилица. Прибавете овесените ядки - сухите и накиснатите. Разбъркайте.
Добавете бакпулвера, рожковото, лимецовото и тиквеното брашно, чиата, стафидите, кокосовото масло и кафявата захар.
Разбъркайте сместа много хубаво.
Изсипете сместа в силиконова форма за кекс или в малки индивидуални формички - според предпочитанията ви.
Печете полезните кексчета в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Като поизстинат леко кафявите мъфини, извадете от формата (формичките) и оставете да се охладят на решетка.
Да ви е сладко с тези безглутенови кексчета с рожков!