Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта добре, добавяме олиото и киселото мляко, отново разбиваме с миксер.
След като се смесят добре, пресяваме брашното, какаото и бакпулвера и ги добавяме в сместа заедно с ванилията. Разбъркваме всичко с шпатула.
В намазнени с разтопено масло кексови формички сипваме от сместа. От една доза се получават 12 бр. кексчета.
Печем на 180°C предварително загрята фурна за 20-25 мин.
Изваждаме готови кексчета от формичките и в средата на всяка слагаме по една кафена лъжичка шоколад и шоколадови пръчици по желание.
Шоколадът се разтопява в кексчето.
Приятен апетит с тези какаови кексчета за специален повод!
Източник: Seda Sezgin - Кулинарна мрежа