Начин на приготвяне
Набираме пресните лападови листа, измиваме ги и попарваме с гореща вода. Като омекнат, ги отцеждаме и нарязваме (през другите сезони може да използваме домашно консервиран лапад).
Смесваме ги с боба (предварително сварен или от буркан) и киселите тиквички - нарязани на малки кубченца.
За вкус прибавяме хималайска сол, кимион, черен пипер и сушен джоджен. Разбъркваме и разделяме на 12 части (по съвсем мъничко за всяка баничка).
Използваме половин пакет фини кори за баница, като всяка от тях разделяме на две.
Взимаме първата половинка кора, намазваме с шарлан и я прегъваме на две, така че да се съберат по-тесните краища.
Разстиламе в началото малко от бобовата плънка, прегъваме навътре страничните краища (като на снимките) и навиваме на плоско руло. Повтаряме същото и с другите кори и плънка.
Подреждаме ги в намазнена тава, тях също намазваме с шарлан и печем 180 градуса за около 25 минути.
Лесни бобени банички с лапад и кисели тиквички - подходящи през пролетта и по време на пости.