Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Бобени банички с лапад и кисели тиквички

Бобени банички с лапад и кисели тиквички

Бобени банички с лапад и кисели тиквички
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • боб - 1 ч.ч. сварен
  • лапад - 15 листа
  • кисели тиквички - 6 кръгчета ( мариновани от буркан)
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • черен пипер -   1/4 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен и стрит
  • шарлан -   за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набираме пресните лападови листа, измиваме ги и попарваме с гореща вода. Като омекнат, ги отцеждаме и нарязваме (през другите сезони може да използваме домашно консервиран лапад).

Смесваме ги с боба (предварително сварен или от буркан) и киселите тиквички - нарязани на малки кубченца.

За вкус прибавяме хималайска сол, кимион, черен пипер  и сушен джоджен. Разбъркваме и разделяме на 12 части (по съвсем мъничко за всяка баничка).

Използваме половин пакет фини кори за баница, като всяка от тях разделяме на две.

Взимаме първата половинка кора, намазваме с шарлан и я прегъваме на две, така че да се съберат по-тесните краища.

Разстиламе в началото малко от бобовата плънка, прегъваме навътре страничните краища (като на снимките) и навиваме на плоско руло. Повтаряме същото и с другите кори и плънка.

Подреждаме ги в намазнена тава, тях също намазваме с шарлан и печем 180 градуса за около 25 минути.

Лесни бобени банички с лапад и кисели тиквички  - подходящи през пролетта и по време на пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: