Начин на приготвяне
Традиционния боб по традиция накисваме от предишната вечер. Преди да го сготвим, изсипваме водата и го измиваме.
В тенджера на котлона го сваряваме, като сменяме три пъти водата след завиране. Когато вече е готово сварен бобът, го изцеждаме, ако е останала вода.
Набираме от градината къдравите салатки, измиваме ги и ги нарязваме в дълбока купа, удобна за разбъркване на салата. Прибавяме бобените зърна.
Откъсваме пресен магданоз от градината, измиваме го и поръсваме върху бобчетата. От домашно приготвените кисели тиквички в буркан, изваждаме 2-3 резенчета/колелца и ги нарязваме на ситни кубчета, като добавяме и от сока/марината на киселите тиквички – за леко кисел вкус на салатата.
Малка люта чушчица нарязваме на ситно, поръсваме със сок от лимон. Добавяме и подправките - хималайската сол, черния пипер и кимиона.
Поръсваме с конопено брашно и за финал овкусяваме нашата бобена салата с ленено масло и соев сос.
Всичките продукти с подправките разбъркваме внимателно, за да останат бобените зрънца цели, и поднасяме в плоска чиния, подходяща на цвят!
Съставките в тази рецепта за бобена салата с кисели тиквички и ленено масло са богати на полезни вещества и подсилват здравето ни!
Чудно Вкусно!