Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Сладко-кисели тиквички за гарнитура

Сладко-кисели тиквички за гарнитура

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Сладко-кисели тиквички за гарнитура
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Ако се чудите каква да бъде гарнитурата към рибата или месото, което сте приготвили, веднага ви даваме идея - сладко-кисели тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/3 вр.
  • захар - 1/2 ч.л., или мед
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода, докато омекнат.

Приготвя се дресинг, като се смесват олиото, оцетът, скълцан чесън и сол на вкус.

Тиквичките се отцеждат и разбъркват заедно с дресинга и магданоз, нарязан на ситно.

Сервират се като гарнитура към месо и риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: