Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Зелен качамак с лапад

Зелен качамак с лапад

Зелен качамак с лапад
Снимка: Илиана Първанова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • качамачен грис - 1 ч.ч.
  • вода - около 4 ч.ч.
  • лапад - ½ буркан (или 8 - 10 пресни листа)
  • конопено брашно - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л. равни
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • сирене - 1 малка бучица
  • люти чушки - 3 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да оцветим качамака зелен, може да използваме домашно консервиран лапад в буркани, но може да го заменим и с пресни листа, нарязани на ситно.

Във вряща вода сипваме лапада и конопеното брашно. Постепенно добавяме качамачения грис, разбърквайки с телена бъркалка.

Щом поеме водата, намаляваме леко котлона и не спираме да бъркаме с дървена бъркалка.

Отместваме за момент от огъня, овкусяваме с подправките – хималайска сол, черен пипер и джоджен и връщаме на котлона.

След малко качамакът е готов и веднага го сипваме по порциите. Натрошаваме или украсяваме със сиренето и поднасяме с люти чушлета.

Пролетен зелен качамак с лапад – лесно и интересно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: