Начин на приготвяне
Нарежете кромида и праза и ги запържете за 1-2 мин. в олиото, заедно с джоджена.
Добавете отцедения зелен фасул и задушете за кратко. Прибавете доматеното пюре и горещата вода.
Овкусете със сол, черен и червен пипер. Намалете огъня и оставете да покъкри за 10-тина мин.
За качамака прехвърлете горещата вода в тенджерка на котлона. Добавете щипка сол.
Щом заври започнете да добавяте на малки части царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.
Щом се сгъсти и започне да се отлепя от стените на съда, добавете маслото. Бъркайте до пълното му усвояване и снемете от огъня.
Поднесете зеления фасул с качамака с 1-2 люти чушлета.