Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня)

Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня)

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня)
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Вкусно ястие от селската кухня - зелен фасул с качамак"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 350 г стерилизиран
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • пресен джоджен - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • За качамака
  • царевичен грис - 110 г
  • гореща вода - 500 мл
  • сол
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кромида и праза и ги запържете за 1-2 мин. в олиото, заедно с джоджена.

Добавете отцедения зелен фасул и задушете за кратко. Прибавете доматеното пюре и горещата вода.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Намалете огъня и оставете да покъкри за 10-тина мин.

За качамака прехвърлете горещата вода в тенджерка на котлона. Добавете щипка сол.

Щом заври започнете да добавяте на малки части царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.

Щом се сгъсти и започне да се отлепя от стените на съда, добавете маслото. Бъркайте до пълното му усвояване и снемете от огъня.

Поднесете зеления фасул с качамака с 1-2 люти чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: