Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Бурания с лапад, лобода и зелен лук

Бурания с лапад, лобода и зелен лук

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Бурания с лапад, лобода и зелен лук
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Бурания със зелении - за десет минути е готова"

Необходими Продукти

  • лапад - около 5 - 6 листа
  • лобода - 5 - 6 листа
  • зелен лук - 2 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • джоджен
  • девесил
  • магданоз
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • Още
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олиото и се задушават предварително нарязаните зелен лук, лапад и лобода с щипка сол.

След това се прибавя брашното и се разбърква непрекъснато, долива се водата, получава се брашнена каша. Отстранява се от котлона и леко се охлажда.

Киселото мляко се смесва с пресован чесън и нарязаните зелени подправки, сол на вкус.

Разбъркват се и се прибавят към кашата и отново се разбърква. Може да се сервира с пържени яйца, бъркани или цели или варени.

При сервиране буранията се полива със запържения червен пипер.

Буранията с лапад, лобода и зелен лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: