Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Пролетно ястие с яйца, лапад и зелен лук

Пролетно ястие с яйца, лапад и зелен лук

Пролетно ястие с яйца, лапад и зелен лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Разкошно пролетно ястие със зеленини"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лапад - 1 шепа
  • зелен лук - 2 връзки
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте лука на ситно с остър нож, запържете в мазнина. Добавете лапада, почистен и нарязан.

Добавете червен пипер и брашно, долейте вода и разбъркайте. Разредете пролетното ястие за чаша и половина вода. Посолете.

Когато яхнията със зелен лук заври, добавете едно след друго яйцата.

Пролетното ястие с яйца, лапад и зелен лук поднесете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: