Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Тимбал с оризова салата и пушена сьомга

Тимбал с оризова салата и пушена сьомга

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тимбал с оризова салата и пушена сьомга
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Виртуален поздрав с добър апетит за това страхотно ястие - тимбал с оризова салата и сьомга"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • пушена сьомга - 200 г
  • мариновани зеленчуци - 400 г или такива от туршия
  • малки лукчета - 100 г мариновани
  • риба тон - 80 г консерва
  • пармезан - 50 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете ориза във вряща подсолена вода и сварете до готовност. Прецедете през гевгир и охладете. Прехвърлете сварения ориз в купа.

Към него добавете нарязани на дребно зеленчуци от трушия, мариновани малки лукчета, нарязан на люспи пармезан, едно сварено и нарязано на малки парчета яйце и консерва риба тон.

Объркайте добре продуктите. Намажете стените на купа със зехтин. Наредете по тях парчета пушена сьомга и изсипете оризовата салата.

Приберете в хладилник за 1 час. Охладеният тимбал обърнете в подходяща чиния и поднесете.

Да ви е сладко! Тимбалът с оризова салата и пушена сьомга е страхотно ястие.

Забележка: може да направите малки тимбали, като ползвате купичките за крем карамел или други с подходяща големина!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: