Начин на приготвяне
От изброените продукти за тестото се замесва меко тесто. Разделя се на 10 равни части, всяка се оформя на топче.
Всяко топче се разточва на тънка кора, като по време на точенето се поръсва с брашно.
Корите се оставят да си починат за кратко, като през това време се приготвя плънката.
Намачканото сирене се смесва с разбитите яйца и киселото мляко със загасената сода бикарбонат в него.
Всяка кора се поръсва с олио и се слагат 3-4 лъжици от плънката. Навиват се на руло и се подреждат в намаслена с олио тава.
Оформената баница се поръсва с олио и се пече на 190 градуса за 30-35 минути.
Изпечената вита баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.
Домашната баница със сирене е готова.
Коментари