Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Направете кладенче и сложете оцета, олиото, солта и водата. Разбъркайте и почнете да месите.
Разточете на руло, срежете на 5 равни части и ги направете на топки. Намажете топките с олио. Направете ги под формата на малки питки, увийте ги със стреч фолио и ги оставете за 30 минути.
Смесете сиренето и яйцата. Започнете да дърпате питките, за да станат като тънки кори, като постоянно си мажете ръцете с олио, после намажете с разтопено краве масло, сложете от плънката и навийте на руло.
Намажете тавата с част от разтопеното масло. Поставете рулото в тава, оформяйки витата баница в кръг, като започнете от центъра.
В предварително загрята фурна печете домашна дърпана баница с яйца и сирене 30 минути на 200°C до зачервяване.