Начин на приготвяне
Първо си приготвяме соса, като смесваме всички съставки за него и го разбъркваме за 2-3 минути.
Нарязваме шунката на слайсове, а кашкавалът го рендосваме.
Взимаме си подходяща тава, в която ще печем и започваме да редим руло-пицата в кори за баница, като слагаме две кори, на които нареждаме всичката шунка.
След това слагаме още две кори и разпръскваме навсякъде равномерно настъргания кашкавал, като си заделяме малко за после.
Следващият пласт е също две кори, които ги намазваме със всичкият овкусен доматен сос.
Застиламе отгоре още две кори и нареждаме маринованите гъби и останалия кашкавал.
Застиламе още две кори и намазваме със леко разбитата заквасена сметана, равномерно и навсякъде. Поставяме още две кори, които намазваме с предварително разбитот ни яйце, равномерно навсякъде.
Правим си получените блатове на руло, като ги завиваме внимателно и ги намазваме отгоре със предварително разбито яйце с киселото мляко.
Слагаме пицата да се пече в умерена фурна на 180 градуса, предварително загрята, за около 35-40 минути, до зачервяване.
Соленото руло се приготвя изключително бързо и лесно, а вкусът е невероятен!
Да ви е сладко!