Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло-пица в кори за баница

Руло-пица в кори за баница

МартинМартин
Чирак
33182106
Руло-пица в кори за баница
Снимка: Мартин
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Интересен експеримент в кухнята - руло-пица в кори за баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет /12 листа/
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 200 г мариновани
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 150 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • За соса
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л. /гъсто/
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • чубрица - щипка
  • сушен чесън - щипка /или чеснов пипер/
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме соса, като смесваме всички съставки за него и го разбъркваме за 2-3 минути.

Нарязваме шунката на слайсове, а кашкавалът го рендосваме.

Взимаме си подходяща тава, в която ще печем и започваме да редим руло-пицата в кори за баница, като слагаме две кори, на които нареждаме всичката шунка.

След това слагаме още две кори и разпръскваме навсякъде равномерно настъргания кашкавал, като си заделяме малко за после.

Следващият пласт е също две кори, които ги намазваме със всичкият овкусен доматен сос.

Застиламе отгоре още две кори и нареждаме маринованите гъби и останалия кашкавал.

Застиламе още две кори и намазваме със леко разбитата заквасена сметана, равномерно и навсякъде. Поставяме още две кори, които намазваме с предварително разбитот ни яйце, равномерно навсякъде.

Правим си получените блатове на руло, като ги завиваме внимателно и ги намазваме отгоре със предварително разбито яйце с киселото мляко.

Слагаме пицата да се пече в умерена фурна на 180 градуса, предварително загрята, за около 35-40 минути, до зачервяване.

Соленото руло се приготвя изключително бързо и лесно, а вкусът е невероятен!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: