Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Веган грис кремчета с чиа и ябълка

Веган грис кремчета с чиа и ябълка

Веган грис кремчета с чиа и ябълка
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Нежни кремчета с чиа и ябълка - лесни за приготвяне, очарователни за хапване"

Необходими Продукти

  • пшеничен грис - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • чиа - 1 с.л. (с 5 с.л. топла вода)
  • кафява захар - 6 с.л. на вкус
  • ябълки - 1 бр. голяма
  • пшеничен зародиш - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • рожков на прах -   1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме 1 супена лъжица чиа с 5 лъжици топла вода, оставяме да поема течността и сгъстявайки се сама да се желира.

В тенджерка наливаме 2 чаши вода и слагаме на котлона да заври. Щом кипне прибавяме постепенно гриса, като разбъркваме непрекъснато (с телена бъркалка).

Щом поеме водата и започне да се сгъстява - добавяме още половин чаша вода, за да добием кремообразна смес.   

Скоро грисът е сварен го изтегляме встрани. Прибавяме другите съставки- саможелиралата се чиа, кафява кристална захар, пшеничен зародиш на люспи, канела, рожков на прах.

Обелваме и нарязваме на ситни парченца (може и да рендосаме) ябълката и разбъркваме всичко заедно.

Сипваме здравословните веган грис кремчета с чиа и ябълка по купички и поднасяме на момента - за една диетична, нежна и вкусна закуска!

Страхотни са тези кремчета, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: