Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Грис кремчета с карамел

Грис кремчета с карамел

Грис кремчета с карамел
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Готови ли сте да опитате тези страхотни грис кремчета с карамел - сега е моментът"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 5 с.л.
  • лимонови корички
  • ванилия - 2 пакетчета
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в дълбок съд и загрейте котлона.

Прибавете захарта и разбъркайте.

След като млякото заври, на тънка струйка прибавете гриса, при непрекъснато бъркане. Прибавете ванилията и настъргани корички от лимон.

След като сместа се сгъсти, отстранете сместа от котлона.

Карамелизирайте кафявата захар и я разпределете в огнеупорни купички или глинени съдчета.

Добавете във всяко гърненце малка бучка краве масло.

Разпределете и грис крема.

Наредете гърненцата в тава, в която сте налели 1-2 ч.ч. студена вода.

Сложете тавата и включете фурната до 250 градуса.

Запечете до кафеникаво-златист загар.

Преди да сервирате, охладете грис кремчетата с карамел и лимонов аромат.

Гарнирайте с лимонови корички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: