Начин на приготвяне
Сложете прясното мляко в дълбок съд и загрейте котлона.
Прибавете захарта и разбъркайте.
След като млякото заври, на тънка струйка прибавете гриса, при непрекъснато бъркане. Прибавете ванилията и настъргани корички от лимон.
След като сместа се сгъсти, отстранете сместа от котлона.
Карамелизирайте кафявата захар и я разпределете в огнеупорни купички или глинени съдчета.
Добавете във всяко гърненце малка бучка краве масло.
Разпределете и грис крема.
Наредете гърненцата в тава, в която сте налели 1-2 ч.ч. студена вода.
Сложете тавата и включете фурната до 250 градуса.
Запечете до кафеникаво-златист загар.
Преди да сервирате, охладете грис кремчетата с карамел и лимонов аромат.
Гарнирайте с лимонови корички.