Бобени топченца с масло и магданоз

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
04/04/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Разядки

Начин на приготвяне

Тази разядка е подходяща за детски рождени дни, за деца - вместо бонбони – да се почерпят със свежи бобени топченца.

За тази рецепта използваме ситен бял боб от дребни зрънца с тънка люспа, за да не натоварва стомаха и най-вече, да не е газообразуващ.

Подходяща е и за вегетарианци, като лека магданозена гарнитурка или предястие.

Боба предварително накисваме от предната вечер. Трябва да го сварим и отцедим от водата (по желание 1-2 води се сменят).

Ако използваме боб от буркан – също отцеждаме.

Към дребните бобови зърна прибавяме прясно набран от градината свеж магданоз (малки листенца без дръжки) - ситно нарязан.

Добавяме масълцето и подправките и с помощта на ръчен пасатор или с голяма вилица - намачкваме всичко заедно, до получаване на еднородна смес.

Оформяме малки топченца и ги украсяваме с мини листенца, връхчета от магданоз.

Ако предоставим готовите продукти на дечица, за да ги приготвят самички, ще им е много приятно, лесно и интересно!

Бобените топченца с масло и магданоз са много вкусни.

Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3
5.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Удобна за употреба и лесна за почистване класическа правоъгълна дървена дъска.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар