Фаготини с кренвирши

Фаготини с кренвирши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
05/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Фаготини с кренвирши - лесни и бързи"

Необходими Продукти

  • суха мая - 7 г
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 - 500 г
  • плънка
  • кренвирши - 1 - 2 бр.
  • пържени картофи - 1 бр.
  • кашкавал - 8 бр. тънки плочки
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелен картоф се нарязва и пържи в олио до златисто, изважда се в чиния.

Кренвирш се срязва на две по дължина, а всяка половинка се нарязва на като пръчици.

Активира се маята в хладка вода с захар и 2 с.л. брашно.

Оставя се да шупне и после с дадените продукти се замесва средно меко тесто. Намазва се с олио, покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса за 30-40 минути.

Готовото тесто се разделя на малки топчета при мен с големина на малка ябълка.

Всяко топче може да се разточи на кръгла питка, но аз оформих с намаслени пръсти с големина на мекица.

От двата края поставяме пръчици от кренвирш, следват пържени картофи и покриваме в долната част с тънка плочка кашкавал. Краищата се събират като плик, така че кашкавалът да се вижда.

Нареждат се кренвиршките в тава, след 10 минути намазваме с разбит с 1 с.л. олио жълтък и печем в загрята фурна на 180-200 градуса за 20 минути. Изваждат се и сервираме с пресни зеленчуци.

Фаготините с кренвирши са чудесна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: