Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Запечени кренвирши с кашкавал

Запечени кренвирши с кашкавал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Поколения са израснали с тази бърза вечеря, обяд или закуска, и пак е актуална"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 300 г
  • кашкавал - 100 г, може и пушено сирене
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете кренвиршите и с нож ги цепнете по дължина от едната страна.

В цепнатините сложете тънки резени кашкавал, който може да замените с пушено сирене.

Поръсете с подправки - черен и червен пипер, както и чубрица. По желание може да добавите друга подходяща подправка.

На 1-2 места забодете клечки за зъби, за да се закрепи плънката и да не изтече по време на печенето.

Подредете кренвиршите в тавичка и върху всеки сложете парче масло. Запечете ги и ги поднесете топли с гарнитура от салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
И аз обичам запечено, та чак и препечено, но после миенето на загорялото по тавата не ми харесва.
15.05.2016 09:40
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Ние ги ядем много запечени :)
16.02.2016 15:32
Илияна Димова
Илияна Димова
Чудесно решение за бързо и вкусно хапване, харесвам идеята за пушено сирене
06.02.2016 13:48