Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Плънка Минсмийт (Mincemeat)

Плънка Минсмийт (Mincemeat)

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Плънка Минсмийт (Mincemeat)
Снимка: Анонимен
1 / 3
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. зелени
  • стафиди - 100 г светли + 100 г тъмни
  • червени боровинки - 60 г сушени
  • цитрусови корички - 1 с.л.
  • портокалова кора - 1 с.л. - настъргана
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • масло - 100 г
  • бренди - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за вкусната плънка Минсмийт (Mincemeat) първоначално е рецепта за пълнеж на пай с месо.

Приготвяла се от накълцано овче, телешко или друго месо, към което са се добавяли всички останали съставки, описани в рецептата.

Днес се продава готова смес в бурканчета или се приготвя домашна смес, като месото се слага допълнително по желание.

Обелваме ябълките и ги нарязваме на дребно.

Загряваме маслото в тенджера и добавяме захарта, настърганата портокалова кора, нарязаните ябълки и канелата.

Задушаваме 15 минути и добавяме стафидите, червените боровинки, цитрусовите корички, лимоновия сок, индийското орехче и брендито.

Оставяме още 15 минути на котлона, като постоянно разбъркваме.

След това отместваме от котлона и оставяме сместа да изстине.

Може да използваме вкусната плънка веднага като добавка или самостоятелен пълнеж за пай, включително и за пайове с месо, или да сипем в буркани и да приберем в хладилника, като сместа може да се използва в рамките на 2 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: