Начин на приготвяне
В дълбок съд забъркваме затоплената вода, 1 с.л. от захарта, маята и 1 ч.ч. брашно, за да се получи гъста каша (маяно тесто). Оставяме на топло да увеличи обема си.
Разбиваме маслото със захарта, после се прибавят 3-те яйца, млякото и ванилията. В средата на пресятото брашно се прави кладенче и се слагат маяното тесто, солта и яйчената смес. Замесва се меко тесто и се оставя за 20 минути, покрито с кърпа.
После се премесва, разделя се на 4 топки, който се оставят за още 20 минути, покрити с кърпа. Всеки къс се разточва с дебелина 5 мм и се нарязва на триъгълници.
Слага се плънка по желание. Оформените кифли се намазват с разбито яйце и се оставят да втасат още 15 минути. Пекат се в загрята фурна на 180-190 градуса за 15-20 минути. Поръсват се с пудра захар пожелание.