По-диетични тиквички с пилешко

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
30
152
47
41
06/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е без мазнина - напълно диетична.

Тиквичките се режат на тънки ивички като спагети.

Поставят се на котлона в тиган с незалепващо покритие и се покриват с капак, за да се задушат. Когато пуснат вода в тигана, към тях се прибавя бульона, малко черен пипер и ако е необходимо - сол (пробвайте, защото кубчето бульон е солено).

Разбъркайте и ги оставете да се задушат, докато омекнат. Внимавайте да не ги разварите, защото ще станат на каша, а не е това целта. Те трябва да са полумеки, полутвърди.

Когато са готови, ги махнете от огъня и ги поставете в гевгир да се отцеди излишната вода, но не я хвърляйте.

Пилешкото филе се пече на скара или грил тиган, леко овкусено с черен пипер и сол.

В тигана от тиквичките се слагат настърганите на фино домати, пресен лук и моркови на тънки лентички. Към доматите прибавете и водата от тиквичките, черен пипер, малко сол и захар.

Оставете ги да поврат, докато доматеният сос се сгъсти.

През това време пилешкото трябва да ви е готово, оставете го да си почине и го нарежете на ленти, които се прибавят към доматения сос 5 минути преди да го изключите.

Така пилешкото поема от соса и оставя сочно и крехко.

Поднася се, като слагате от спагетите от тиквички в чинията и заливате със соса и пилешкото.

Уверявам ви - ще си оближете пръстите.

Надявам се да се насладите на вкусната и диетична храна с тези по-диетични тиквички с пилешко

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар