Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилешко по чешки

Пилешко по чешки

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
721k128452
Пилешко по чешки
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
05/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднасяме пилешко по чешки с ориз или картофено пюре."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 5 бр.
  • кашкавал - 10 шайби
  • шунка - 10 шайби
  • кашкавал - 100 г настърган
  • доматен сок - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • захар - щипка
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гърдичките разделяме на две и ги начукваме до дебелина от половин см.

Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Върху всяка нареждаме шайба шунка, шайба кашкавал.

Навиваме пилешки рулца и ги зашиваме с клечки, за да не се разтворят при термична обработка.

Запечатваме ги на тиган от всяка страна с маслото.

Към тях прибавяме нарязания лук и чесън и запържваме за още минутка-две.

Заливаме с доматения сок. Овкусяваме със сол, черен пипер и захар.

Поръсваме настъргания кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 15 мин.

Поднасяме пилешко по чешки с ориз или картофено пюре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Прекрасно!
06.07.2023 01:15