Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Най-вкусните палачинки на света

Най-вкусните палачинки на света

редакция:
Maria ChefMaria Chef
Новак
118
Най-вкусните палачинки на света1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Нищо няма да ви кажем, освен - време е да се запознаете с най-вкусните палачинки на света!."

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да разбиете яйцата и захарта. Най-добре е да направите това с миксер, защото ще стане много по-лесно и много по-бързо, но ако нямате миксер под ръка, не е проблем да разбиете съставките и с вилица.

Към разбитите яйца и захар добавете водата, а след това малко по малко и брашното.

За приготвянето на палачинки не е необходимо да пресявате брашното, но все пак трябва да го добавяте постепенно, за да не станат вашите палачинки на бучки. Накрая добавяте млякото и солта и отново разбърквате добре.

За пърженето на палачинки е най-добре да имате специален плосък тиган – специален тиган за палачинки. Специалното на този тиган е това, че в него палачинките се обръщат много по-лесно, а и сместа се разпределя по-равномерно. Ако обаче нямате такъв тиган, ползвайте вашия малък универсален тиган. Загрейте го и го намажете с бучка от маслото - с големина на грахово зърно. Можете да ползвате и олио, но в такъв случай вашите палачинки няма да станат така ароматни.

В загрятия намазнен тиган изсипете 1 супен черпак от сместа за палачинки и разпределете равномерно. Палачинката е готова от едната страна, когато краищата ѝ леко се отделят от тигана, това е и моментът, когато трябва да я обърнете от другата страна.

Готовите палачинки поставяйте една върху друга.

Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене.

Вижте също как да си направите американски палачинки или здравословните бананови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Според мен съотношението на консистенцията спрямо количество брашно - мляко и вода не е точна, понеже следвайки тези количества сместа ми става твърде рядка. Пробвах с 1/3 чаша вода и се получи идеално.
05.10.2024 15:18
3
Анонимен
Анонимен
Ами не станаха! Не е ок пропорцията нито на вкус ,нито на консистенция.Накъсват се.
10.05.2025 09:01