Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Най-вкусните палачинки на света

Най-вкусните палачинки на света

Maria ChefMaria Chef
Новак
115
Най-вкусните палачинки на света1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Нищо няма да ви кажем, освен - време е да се запознаете с най-вкусните палачинки на света!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да разбиете яйцата и захарта. Най-добре е да направите това с миксер, защото ще стане много по-лесно и много по-бързо, но ако нямате миксер под ръка, не е проблем да разбиете съставките и с вилица.

Към разбитите яйца и захар добавете водата, а след това малко по малко и брашното.

За приготвянето на палачинки не е необходимо да пресявате брашното, но все пак трябва да го добавяте постепенно, за да не станат вашите палачинки на бучки. Накрая добавяте млякото и солта и отново разбърквате добре.

За пърженето на палачинки е най-добре да имате специален плосък тиган – специален тиган за палачинки. Специалното на този тиган е това, че в него палачинките се обръщат много по-лесно, а и сместа се разпределя по-равномерно. Ако обаче нямате такъв тиган, ползвайте вашия малък универсален тиган. Загрейте го и го намажете с бучка от маслото - с големина на грахово зърно. Можете да ползвате и олио, но в такъв случай вашите палачинки няма да станат така ароматни.

В загрятия намазнен тиган изсипете 1 супен черпак от сместа за палачинки и разпределете равномерно. Палачинката е готова от едната страна, когато краищата ѝ леко се отделят от тигана, това е и моментът, когато трябва да я обърнете от другата страна.

Готовите палачинки поставяйте една върху друга.

Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Според мен съотношението на консистенцията спрямо количество брашно - мляко и вода не е точна, понеже следвайки тези количества сместа ми става твърде рядка. Пробвах с 1/3 чаша вода и се получи идеално.
05.10.2024 15:18