Начин на приготвяне
Спанакът се запарва да омекне, а след това се добавят прясното мляко, яйцето и брашното.
Всичко това се разбива или с пасатор, или блендер до получаване на гъста смес. След това 1 с.л. олио се добавя.
На загрят тиган, леко омазнен, се слага смес, колкото да покрие дъното за тънка палачинка, и така, докато свърши сместа се повтаря.
Пилешките гърди предварително се запичат леко за няколко минути (не трябва да се изпичат).
Месото се реже на ленти - не много тънки, гъбите се нарязват на ленти или кубчета според предпочитанията и се слагат в тиган с 2-3 капки олио леко да се позапържат с кърито и черния пипер.
След като ги свалим от котлона, в голяма купа ги изсипваме и добавяме натрошено сиренето и майонезата.
Всичко се разбърква добре и се мажат солените палачинки във вътрешността, след което се завиват и поднасят топли.
Най-вкусните спаначени палачинки са готови.