Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма със сос Бешамел на фурна

Гнезда от кайма със сос Бешамел на фурна

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Гнезда от кайма със сос Бешамел на фурна2 / 2
07/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Чудни гнезда от кайма със сос Бешамел - хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • кайма - около 1 кг
  • яйца - 8 бр.
  • хляб - 2 филийки
  • прясно мляко
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • за сос Бешамел
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около килограм кайма се омесва с две яйца, две филии хляб, напоени в прясно мляко, нарязан лук. Овкусява се със сол, черен и червен пипер, чубрица.

Оформят се гнезда от кайма, поставят се върху намазнена тава на разстояние. В средата на гнездата се прави дупка и се чуква едно яйце.

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна, а през това време правите соса, който по-късно ще добавите към гнездата.

В тенджера запържете брашното с маслото. Добавете прясното мляко и бъркайте до сгъстяване. Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче.

Когато гнездата са готови, добавете соса Бешамел към тях.

Печете гнездата от кайма със сос Бешамел на фурна за още десетина минути или докато сосът хване коричка и се посгъсти още.

Източник: ‎Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: