Бисквитена торта с баварски крем в чаши

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
991
07/04/2020
"Не са ви необходими много съставки, за да приготвите впечатляващ десерт - тази бисквитена торта в чаши го доказва "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151 969
  • Преглеждания за месеца29399
  • Преглеждания за седмицата5234
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет Закуска
  • шоколадови пръчици - за поръсване
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 8 с.л. с връх
  • прясно мляко - 1.100 л
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Специфичното при тази бисквитена торта с баварски крем в чаши е именно приготвянето на баварския крем. Точно затова започваме и от него.

Яйцата се разбиват със захарта много добре, добавя се брашното, а след това ванилията и пак се разбива (с миксер).

Накрая се сипва млякото, като се бърка само с бъркалката на миксера.

Слага се на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки и да не се пресекат яйцата.

Когато кремът за нашата бисквитена торта в чашки е вече готов и се е сгъстил достатъчно, се маха от котлона и към него се добавя маслото.

Бисквитите също натрошаваме в блендера (не пречи да ги оставите цели, ако имате толкова големи чаши).

Във всяка чаша редим ред натрошени бисквити, които притискаме и изравняваме добре, ред крем, ред бисквити, ред крем и отгоре поръсваме с шоколадови пръчици по избор.

Вкусна бисквитена торта е лесен десерт!

Източник: Радина Жекова - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ели Диди
Ели Диди
13.04.2020 21:35
Направих го, но крема има брашнян вкус. Сложих две ванилии и повече краве масло, но вкуса не се оправи.
2
0